Van 5-assig frezen tot eenvoudige zaagmachine

kom het ontdekken op Machineering 2021 van 8 tot en met 10 september op de Heizel (Expo Brussel).

Na een lange pauze door de covid-19 maatregelen, is het opnieuw mogelijk beurzen te organiseren.

Wij nodigen U daarom ook graag uit in levende lijve een aantal machines te ontdekken op onze stand.

ROMI DCM-620 5X

 DCM620 5X

Blikvanger op de beurs wordt de ROMI DCM620-5X, een 5-assig simultaan trunnion bewerkings­centrum. Uitgerust met een SIEMENS 840D is deze machine in staat de meest ingewikkelde stukken in één opstelling te bewerken. Dit verlaagt niet alleen de totale bewerkingstijd maar verhoogt tegelijkertijd de precisie van het afgewerkte stuk, mede dankzij een zware, stabiele en stijve opstelling van de draai-/kanteltafel.

Een direct-drive ISO40 hoofdas van 12000tpm en een vermogen van 18kW zorgen samen met een gereedschapsmagazijn van 32 gereed­schappen voor een universeel inzetbare machine.

ROMI C510

C510 RMMP

Als grootste machinebouwer van Brazilië heeft ROMI nog veel meer in petto. De teach-in draaibanken van de C-reeks zijn hier een mooi voorbeeld van: uitgerust met de RMMP (2 handwielen en joysticks) laat de machine zich via de 828D sturing met ShopTurn zelfs eenvoudig en efficiënt manueel bedienen. Op Machineering staat het C510 model uitgerust met de eigen Pragati elektrische 8 positie revolver.

Automatisatie

Armin Kita

Een tweede blikvanger is ongetwijfeld de flexibele cel bestaande uit een KITAMURA 4XiD vertikaal bewerkingscenter die beladen wordt door een ARMIN ROBOT van onze Belgische partner MH Automation.

De eigen software van de cel laat toe om de insteltijden vrijwel te elimineren zodat ook kleine series efficiënt met de robotbelading kunnen afgewerkt worden.

TOP